Miso shiru ဆိုသည္မွာ.....
Miso = ပဲပိစပ္
shiru = ဟင္းခ်ိဳ
Miso shiru = ပဲပိစပ္ ဟင္းခ်ိဳ
မိဆိုဟင္းခ်ိဳ သည္ဂ်ပန္႐ိုးရာဟင္းခ်ိဳ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါသည္။ ပဲပိစပ္ကိုအခ်ည္ေဖါက္ထားၿပီး ရရွိလာေသာပဲပိစပ္
အႏွစ္ႏွင့္ Dashi ေခၚဂ်ပန္ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ကိုေရာေႏွာျပဳလုပ္ထားေသာ ဟင္းခ်ိ ဳ ျဖစ္ေလသည္။ အျခားေသာ
ပါဝင္သည့္ပစၥည္းမ်ားမွာ ေဒသႏွင့္ ရာသီဥတုတို႔အေပၚမူတည္၍ အမ်ိဳးမ်ိဳးထည့္သြင္းခ်က္ျပဳတ္ေလ့ရွိသည္။
ဂ်ပန္ထံုးစံအရ မိဆိုဟင္းခ်ိဳတြင္ Negi ေခၚ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ႏွင့္ Tofu ေခၚတိုဖူးတို႔ကိုလည္း သင့္ေတာ္ေသာ
အရြယ္အစားေလးမ်ားျပဳလုပ္၍ ထည့္သြင္းစားေသာက္ၾကေလသည္။ Wakame ေခၚ ပင္လယ္ေရညွိတစ္မ်ိဳး
ကိုလည္း ထည့္သြင္းေလ့ရွိသည္။ အျခားေသာထည့္သြင္းပစၥည္းမ်ားမွာ မႈိ၊ အာလူး၊ ေရညွိ၊ ၾကက္သြန္နီ၊
ပုဇြန္၊ ငါး၊ ဂဏန္း၊ ဂံုး၊ ေထာင္းထားေသာ မုန္လာဥျဖဴ စသျဖင့္ထည့္သြင္းေလ့ရွိသည္။ သို႔ေသာ္မိဆိုဟင္းခ်ိဳ
တြင္ မ်ားျပားေသာထည့္သြင္းပစၥည္းမ်ားကိုထည့္သြင္းေလ့မရွိပါ။
ဥပမာ။ ပုဇြန္ထည့္ၿပီးပါက ဂဏန္းကိုထပ္ထည့္လိမ့္မည္မဟုတ္ပါ။
ဂ်ပန္ႏိုင္ငံတြင္ မိဆိုဟင္းခ်ိ ဳ ႏွင့္ ထမင္းျဖဴ တို႔သည္ ဂ်ပန္႐ိုးရာ မနက္စာပံုစံျဖစ္ေလသည္။
ၾကက္ဥ၊ ငါးႏွင့္ Natto ေခၚ အခ်ဥ္ေဖာက္ထားေသာ ပဲပိစပ္ဟင္းလ်ာတို႔ႏွင့္လည္း စားေသာက္ၾကပါသည္။
မိဆိုဟင္းခ်ိဳသည္ ဂ်ပန္ႏိုင္ငံတြင္ သာမာန္လူတန္းစားမွသည္ မင္းမ်ိဳးမင္းႏြယ္တို႔အထိ ႏွစ္သက္ၾကခဲ့သည္မွာ
ရာစုႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာရွိခဲ့ေလသည္။ မိိဆိုဟင္းခ်ိဳကိုစားေသာက္ရာတြင္ အဖုံးပါေသာပန္းကန္လံုးအေသးႏွင့္
ထည့္ေလ့ရွိၿပီး ပါးစပ္ႏွင့္ေတ့ကာေသာက္ေလ့ရွိသည္။ ဟင္းခ်ိဳ တြင္ပါဝင္ေသာအျခား ထည့္သြင္းပစၥည္းမ်ား
ကိုမူ ထမင္းစားေသာတူျဖင့္စားေသာက္ေလ့ရွိသည္။
မီဆိုဟင္းခ်ိဳ ကိုေသာက္ျခင္းျဖင့္ရရွိေသာအက်ိဳးမွာ
1. Contains all essential amino acids, making it a complete protein.
2. Stimulates the secretion of digestive fluids in the stomach.
3. Restores beneficial probiotics to the intestines.
4. Aids in the digestion and assimilation of other foods in the intestines.
5. Is a good vegetable-quality source of B vitamins (especially B12).
6. Strengthens the quality of blood and lymph fluid.
7. Reduces risk for breast, prostate, lung and colon cancers.
8. Protects against radiation due to dipilocolonic acid, an alkaloid that chelates heavy
metals and discharges them from the body.
9. Strengthens the immune system and helps to lower LDL cholesterol.
10. High in antioxidants that protects against free radicals.
ဆက္လက္ဖတ္႐ႈလိုပါက မီဆိုဟင္းခ်ိဳ တြင္ဆက္လက္ဖတ္႐ႈပါ။
ေရးသားသူ - ဆက္ပိုင္
0 comments:
Post a Comment
အခ်င္းခ်င္းအားေပး၍ လက္တြဲေဆာင္ရြက္ၿပီးေအာင္ျမင္မႈရေအာင္ႀကိဳးစားၾကပါစို႔။
(ပိုမိုေကာင္းမြန္ေအာင္ေဆာင္ရြက္လိုပါသျဖင့္ Comment ေရးသားၿပီး ပူးေပါင္းကူညီေပးပါ။)
သင့္ႏွင့္တကြ အားလံုးအတြက္ ကြ်ႏ္ုပ္ဘေလာ့ေရးေနျခင္းျဖစ္သည္။
သင့္ဆႏၵကို Comment ေရးၿပီးေဖာ္ျပႏိုင္ပါသည္။
တိုက္႐ိုက္ဆက္သြယ္လိုပါက Email ပို႔ေပးပါ။ (setpaing@gmail.com)