ဝါဆာ့ဘိသည္ Brassicaceae မ်ိဳးႏြယ္ဝင္ျဖစ္ၿပီး၊ ထိုမ်ိဳးႏြယ္ထဲတြင္ ေဂၚဖီထုပ္၊ ဒန္႔သလြန္၊ မုန္ညင္းစသည္
တို႔ပါဝင္ပါသည္။ ဒန္႔သလြန္ပင္ႏွင့္ ဝါဆာ့ဘိသည္ အပင္ျခင္းကြဲျပားေသာ္လည္း မ်ိဳးႏြယ္တူေသာေၾကာင့္ ဝါဆာ့ဘိကို ဂ်ပန္ဒန္႔သလြန္ဟုလည္းေခၚဆိုေလ့ရွိသည္။ ပင္စည္ကို ဟင္းခတ္အျဖစ္အသံုးျပဳၿပီး အနံ႔ႏွင့္
အရသာမွာအထူးျပင္းထန္ေလသည္။ ဝါဆာ့ဘိကိုစားပါက ငရုတ္သီးကဲ့သို႔လ်ာတြင္စပ္ျခင္းမ်ိဳး မဟုတ္ပါဘဲ
အသက္႐ႈလမ္းေၾကာင္းတစ္ေလ်ာက္တြင္ မြန္ထူေသာအနံ႕ကိုျဖစ္ေစပါသည္။
ဝါဆာ့ဘိအပင္သည္ ေရစီးဆင္းေနေသာျမစ္ေခ်ာင္းတစ္ေလ်ာက္တြင္ေပါက္ေလ့ရွိပါသည္။
ဝါဆာ့ဘိသည္ အပင္၏ပင္စည္အပိုင္းျဖစ္ေသာေၾကာင့္မ်ားေသာအားျဖင့္ အစိုင္အခဲအတိုင္းရွိပါသည္။
ထိုပင္စည္ကို မႈန္႔ေနေအာင္ႀကိတ္ေခ်ျခင္းျဖင့္လည္းေကာင္း၊ မုန္႔ႏွစ္ကဲ့သို႔ခပ္ျပစ္ျပစ္ျပဳလုပ္ကာ
သြားတိုက္ေဆးကဲ့သို႔ျပဳလုပ္ျခင္းျဖင့္လည္းေကာင္း၊ အမႈန္႔ျပဳလုပ္ျခင္းျဖင့္လည္းေကာင္း ေရာင္းခ်ေလ့ရွိပါ
သည္။
ဂ်ပန္ႏိုင္ငံတြင္ ဝါဆာ့ဘိကို ေျမာက္မ်ားစြာစိုက္ပ်ိဳးေသာရန္သင့္ေတာ္ေသာေနရာအနည္းငယ္သာရွိပါသည္။
ဝါဆာ့ဘိစိုက္ပ်ိဳးျခင္းသည္ သာမာန္အေျခအေနတြင္ခက္ခဲမႈရွိပါသည္။ ဂ်ပန္ႏိုင္ငံတြင္ ဝါဆာ့ဘိကို အဓိက
စုိက္ပ်ိဳးေနေသာေနရာမ်ားမွာ...
- Izu peninsula, in Shizuoka prefecture
- Nagano prefecture
- Iwate prefecture
ဝါဆာ့ဘိ ပင္စည္ ၁၀၀ ဂရမ္တြင္ပါဝင္မႈမ်ား
- Calories: 109 kCal
- Fat: 0.63 g
- Carbohydrates: 23 g
- Fibre: 7.8 g
- Protein: 4.8 g
ေလ့ရွိသည္။
ဆက္လက္ဖတ္ရႈလုိပါက ဝါဆာ့ဘိ တြင္ဆက္လက္ဖတ္႐ႈပါ။
ေရးသားသူ - ဆက္ပိုင္
0 comments:
Post a Comment
အခ်င္းခ်င္းအားေပး၍ လက္တြဲေဆာင္ရြက္ၿပီးေအာင္ျမင္မႈရေအာင္ႀကိဳးစားၾကပါစို႔။
(ပိုမိုေကာင္းမြန္ေအာင္ေဆာင္ရြက္လိုပါသျဖင့္ Comment ေရးသားၿပီး ပူးေပါင္းကူညီေပးပါ။)
သင့္ႏွင့္တကြ အားလံုးအတြက္ ကြ်ႏ္ုပ္ဘေလာ့ေရးေနျခင္းျဖစ္သည္။
သင့္ဆႏၵကို Comment ေရးၿပီးေဖာ္ျပႏိုင္ပါသည္။
တိုက္႐ိုက္ဆက္သြယ္လိုပါက Email ပို႔ေပးပါ။ (setpaing@gmail.com)