ဂ်ပန္တို႔ရဲ႕ ဝါဆာ့ဘိ (Wasabi)

ဝါဆာ့ဘိ ၏မူလအမည္မွာ Wasabia japonica သို႔မဟုတ္ Eutrema japonica ျဖစ္ပါသည္။
ဝါဆာ့ဘိသည္ Brassicaceae မ်ိဳးႏြယ္ဝင္ျဖစ္ၿပီး၊ ထိုမ်ိဳးႏြယ္ထဲတြင္ ေဂၚဖီထုပ္၊ ဒန္႔သလြန္၊ မုန္ညင္းစသည္
တို႔ပါဝင္ပါသည္။ ဒန္႔သလြန္ပင္ႏွင့္ ဝါဆာ့ဘိသည္ အပင္ျခင္းကြဲျပားေသာ္လည္း မ်ိဳးႏြယ္တူေသာေၾကာင့္ ဝါဆာ့ဘိကို ဂ်ပန္ဒန္႔သလြန္ဟုလည္းေခၚဆိုေလ့ရွိသည္။ ပင္စည္ကို ဟင္းခတ္အျဖစ္အသံုးျပဳၿပီး အနံ႔ႏွင့္
အရသာမွာအထူးျပင္းထန္ေလသည္။ ဝါဆာ့ဘိကိုစားပါက ငရုတ္သီးကဲ့သို႔လ်ာတြင္စပ္ျခင္းမ်ိဳး မဟုတ္ပါဘဲ
အသက္႐ႈလမ္းေၾကာင္းတစ္ေလ်ာက္တြင္ မြန္ထူေသာအနံ႕ကိုျဖစ္ေစပါသည္။



ဝါဆာ့ဘိအပင္သည္ ေရစီးဆင္းေနေသာျမစ္ေခ်ာင္းတစ္ေလ်ာက္တြင္ေပါက္ေလ့ရွိပါသည္။
ဝါဆာ့ဘိသည္ အပင္၏ပင္စည္အပိုင္းျဖစ္ေသာေၾကာင့္မ်ားေသာအားျဖင့္ အစိုင္အခဲအတိုင္းရွိပါသည္။
ထိုပင္စည္ကို မႈန္႔ေနေအာင္ႀကိတ္ေခ်ျခင္းျဖင့္လည္းေကာင္း၊ မုန္႔ႏွစ္ကဲ့သို႔ခပ္ျပစ္ျပစ္ျပဳလုပ္ကာ
သြားတိုက္ေဆးကဲ့သို႔ျပဳလုပ္ျခင္းျဖင့္လည္းေကာင္း၊ အမႈန္႔ျပဳလုပ္ျခင္းျဖင့္လည္းေကာင္း ေရာင္းခ်ေလ့ရွိပါ
သည္။

ဂ်ပန္ႏိုင္ငံတြင္ ဝါဆာ့ဘိကို ေျမာက္မ်ားစြာစိုက္ပ်ိဳးေသာရန္သင့္ေတာ္ေသာေနရာအနည္းငယ္သာရွိပါသည္။
ဝါဆာ့ဘိစိုက္ပ်ိဳးျခင္းသည္ သာမာန္အေျခအေနတြင္ခက္ခဲမႈရွိပါသည္။ ဂ်ပန္ႏိုင္ငံတြင္ ဝါဆာ့ဘိကို အဓိက
စုိက္ပ်ိဳးေနေသာေနရာမ်ားမွာ... 

  • Izu peninsula, in Shizuoka prefecture
  • Nagano prefecture
  • Iwate prefecture


ဝါဆာ့ဘိ ပင္စည္ ၁၀၀ ဂရမ္တြင္ပါဝင္မႈမ်ား

  • Calories: 109 kCal
  • Fat: 0.63 g
  • Carbohydrates: 23 g
  • Fibre: 7.8 g
  • Protein: 4.8 g
ဝါဆာ့ဘိကို အထူးသျဖင့္ ဆာရွိမိေခၚ အသားစိမ္း၊ ငါးစိမ္းတို႔ပါဝင္ေသာ ဆူရွီႏွင့္တြဲဘက္စားေသာက္
ေလ့ရွိသည္။

ဆက္လက္ဖတ္ရႈလုိပါက ဝါဆာ့ဘိ တြင္ဆက္လက္ဖတ္႐ႈပါ။

ေရးသားသူ - ဆက္ပိုင္


0 comments:

Post a Comment

အခ်င္းခ်င္းအားေပး၍ လက္တြဲေဆာင္ရြက္ၿပီးေအာင္ျမင္မႈရေအာင္ႀကိဳးစားၾကပါစို႔။
(ပိုမိုေကာင္းမြန္ေအာင္ေဆာင္ရြက္လိုပါသျဖင့္ Comment ေရးသားၿပီး ပူးေပါင္းကူညီေပးပါ။)
သင့္ႏွင့္တကြ အားလံုးအတြက္ ကြ်ႏ္ုပ္ဘေလာ့ေရးေနျခင္းျဖစ္သည္။
သင့္ဆႏၵကို Comment ေရးၿပီးေဖာ္ျပႏိုင္ပါသည္။
တိုက္႐ိုက္ဆက္သြယ္လိုပါက Email ပို႔ေပးပါ။ (setpaing@gmail.com)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
back to top